Search found 22 matches

by StreamingMeeMee
December 7th, 2019, 8:08 pm
Forum: Developers' Corner
Topic: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'
Replies: 5
Views: 699

Re: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'

It only matters to the extent of my own curiosity and, a desire to build systems that are robust to unexpected inputs and don't themselves act in 'surprising' ways. As I said previously my code worked fine for years with prior version of MPD. In recent days I've updated MPD and made some changes to ...
by StreamingMeeMee
December 7th, 2019, 3:54 pm
Forum: Developers' Corner
Topic: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'
Replies: 5
Views: 699

Re: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'

Yes, I see that was unclear. Is returning an error when issuing a NEXT command while in a non-playing state new(ish) behavior? The reason for the question is that my code where I encountered this has been running with a previous MPD version (~19.x?) for quite some time (years). If this is NOT new(is...
by StreamingMeeMee
December 6th, 2019, 7:51 pm
Forum: Developers' Corner
Topic: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'
Replies: 5
Views: 699

Re: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'

Hmm... I was premature... under some circumstances my code will issue a NEXT, which if STOP'd would reasonably return 'not playing'.

However, my question re: this being new behavior stands -- is it new(ish)?

T.
by StreamingMeeMee
December 6th, 2019, 7:38 pm
Forum: Developers' Corner
Topic: SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'
Replies: 5
Views: 699

SHUFFLE cmd returns 'ACK not playing'

Running MPD v21.4 on Ubuntu 19.04. I'm interacting with MPD via Audio::MPD Perl module (https://metacpan.org/pod/Audio::MPD) After loading a playlist, but before issuing a PLAY cmd I send SHUFFLE to randomize the list. I'm receiving "ACK [55@0] {} Not Playing" response. The odd bit is that it does n...
by StreamingMeeMee
September 19th, 2019, 6:03 pm
Forum: Help
Topic: elapsed time on status not updating?
Replies: 1
Views: 785

elapsed time on status not updating?

I'm running 21.4 on Ubuntu 19.04. When connected to MPD using telnet, I issue a STATUS cmd and receive this: status volume: 90 repeat: 1 random: 1 single: 0 consume: 0 playlist: 4 playlistlength: 50 mixrampdb: -3.000000 state: play xfade: 5 mixrampdelay: 1.500000 song: 15 songid: 24 time: 69:276 ela...
by StreamingMeeMee
April 18th, 2018, 4:31 pm
Forum: Tips, Tricks, and Hacks
Topic: Toggle volume_normalization via command rather than config?
Replies: 2
Views: 1811

Toggle volume_normalization via command rather than config?

I've looked through the 'commands' response and the docs. and didn't see anything obvious to set the 'volume_normalization' option during playback.

Am I correct in thinking that this is only configurable via mpd.conf (and therefore requires a restart to affect changes)?

Thx.

Tim
by StreamingMeeMee
August 26th, 2016, 3:39 am
Forum: Help
Topic: Database proxy plugin not available?
Replies: 3
Views: 1679

Re: Database proxy plugin not available?

I manually manipulated the Makefile a bit to get it to compile in the proxy database plug in and it shows as available: Music Player Daemon 0.20 (v0.19.19-1214-gd0dae17) Copyright (C) 2003-2007 Warren Dukes <warren.dukes@gmail.com> Copyright (C) 2008-2015 Max Kellermann <max@duempel.org> This is fre...
by StreamingMeeMee
August 25th, 2016, 9:01 pm
Forum: Help
Topic: Database proxy plugin not available?
Replies: 3
Views: 1679

Database proxy plugin not available?

What libraries are required for the database proxy plugin? I'm compiling from source and it is not available: Music Player Daemon 0.20 (v0.19.19-1214-gd0dae17) Copyright (C) 2003-2007 Warren Dukes <warren.dukes@gmail.com> Copyright (C) 2008-2015 Max Kellermann <max@duempel.org> This is free software...
by StreamingMeeMee
April 8th, 2016, 4:35 pm
Forum: Help
Topic: Playlist load stops on missing files?
Replies: 2
Views: 1471

Re: Playlist load stops on missing files?

Thanks for the quick reply. Should I file a bug?
by StreamingMeeMee
April 8th, 2016, 2:48 pm
Forum: Help
Topic: Playlist load stops on missing files?
Replies: 2
Views: 1471

Playlist load stops on missing files?

I'm running 0.20 (v0.19.14-986-g91afc7b) built from source on Ubuntu. When I load a playlist (via 'load' command within MPD) the load stops on the first missing file and exists with a 'ACK - NO SUCH SONG' message. This is inconsistent with previous versions in that MPD would simply skip the missing ...
by StreamingMeeMee
December 16th, 2015, 4:05 pm
Forum: Help
Topic: iNotify event trigger
Replies: 1
Views: 1181

iNotify event trigger

I often add tracks to the music directory via an FTP download process. Depending on available bandwidth it can take several dozen seconds for the download to complete for a given file. At what point does iNotify inform MPD that the contents of the music directory has changed? I'm concerned that MPD ...
by StreamingMeeMee
December 16th, 2015, 3:58 pm
Forum: Help
Topic: Crossfade of streaming output?
Replies: 5
Views: 4403

Re: Crossfade of streaming output?

<bump>
by StreamingMeeMee
July 14th, 2015, 9:57 pm
Forum: General Discussion
Topic: Crossfade of mp3 with MPG123 vs MAD
Replies: 3
Views: 2092

Re: Crossfade of mp3 with MPG123 vs MAD

Thanks for the reply Max. Your statement does not match my experience. I am neither hearing a crossfade, nor seeing any indication of it in the log when using anything other than the MAD decoder. I am currently using v20 with the FFMPEG decoder on Ubuntu 14.10. Here is my current compile settings: ....
by StreamingMeeMee
July 13th, 2015, 8:48 pm
Forum: General Discussion
Topic: Crossfade of mp3 with MPG123 vs MAD
Replies: 3
Views: 2092

Re: Crossfade of mp3 with MPG123 vs MAD

I've now also tried it w/ FFMPEG (while disabling MAD and MPG123 via configure options). No cross fades.

Am I correct in saying that only the MAD decoder can perform crossfades with mixramp?

Thanks.
by StreamingMeeMee
July 10th, 2015, 1:16 pm
Forum: Help
Topic: MPD not playing audio over network.
Replies: 4
Views: 1996

Re: MPD not playing audio over network.

I believe that the Pi defaults to sending audio out the HDMI port. There is a way to force it out the analog output but I don't have the commands handy. "Google is your friend."

T.
by StreamingMeeMee
July 10th, 2015, 1:13 pm
Forum: Help
Topic: Crossfade of streaming output?
Replies: 5
Views: 4403

Re: Crossfade of streaming output?

Sorry, that is not an option. I'm guessing that the SHOUT output plugin does not support crossfades. Can anyone confirm that?

Thanks.

T.
by StreamingMeeMee
July 9th, 2015, 7:26 pm
Forum: General Discussion
Topic: Crossfade of mp3 with MPG123 vs MAD
Replies: 3
Views: 2092

Crossfade of mp3 with MPG123 vs MAD

I've built v20 from GIT sources using the libmad MP3 decoder and mixramp based crossfades are working as expected. However, when I switch to the MPG123 based decoder I get no crossfading at all. My build options are: ./configure --enable-alsa --disable-pulse --disable-oss --disable-mad --enable-flac...
by StreamingMeeMee
March 27th, 2015, 11:39 am
Forum: Help
Topic: Crossfade of streaming output?
Replies: 5
Views: 4403

Re: Crossfade of streaming output?

I enabled verbose logging and captured this segment: Mar 27 11:07 : decoder_thread: probing plugin mad Mar 27 11:07 : mad: detected LAME version 3.99 ("LAME3.99r") Mar 27 11:07 : mad: LAME peak found: 0.000000 Mar 27 11:07 : mad: encoder delay is 576, encoder padding is 1216 Mar 27 11:07 : decoder: ...
by StreamingMeeMee
March 26th, 2015, 1:16 pm
Forum: Help
Topic: What is the 'prefered' ID3 tag version for MPD?
Replies: 1
Views: 5423

What is the 'prefered' ID3 tag version for MPD?

I'm having a specific problem with MPD not loading genre values regardless of ID3 tag version; I've tried v1, 2.3, 2.4 and no joy with either on MPD v18 or v19 branches. Artist/track/release info. is parsed just fine. Before I file a bug report I wanted to give it one more go with the 'prefered' ID3...